Cupa, cani, sticle și vase din cupru
Cuprul are efecte benefice asupra sistemului digestiv, stimulează activitatea cerebrală, reglează tensiunea arterială, reduce nivelul colesterolului, ajută la vindecarea rănilor mai rapid și oferă relief împotriva durerilor. Dacă vrei să profiți de puterea curativă a acestui metal, începe să bei apă din cești și flacoane din cupru. Vasele din cupru, cum ar fi căni, sticle, ulcioare și cești au devenit populare atât în Ayurveda tradițională, cât și în gastronomie și bartending.
Cum să folosești vasele din cupru
Cuprul este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, antimicrobiene și antivirale. Umple cu apă rece seara și las-o să stea peste noapte. Dimineața, bea apa imediat după ce te trezești. Cuprul este un material mai moale, deci poate fi ușor deformat; de aceea, recomand să ai grijă cum îl manevrezi. Fii atent să nu exagerezi cu cantitatea de apă pe zi, deoarece corpul poate absorbi doar o cantitate limitată de minerale. Excesul de minerale și vitamine poate fi eliminat din corp în cele mai bune condiții.
Cum să ai grijă de ceașcă și sticlă din cupru
Vasele din cupru își schimbă aspectul în timp datorită mediului, dar o întreținere corectă le poate prelungi viața. Nu le spăla cu detergenți chimici și perii abrazive, deoarece asta va duce la deteriorarea suprafeței. În schimb, stoarce o jumătate de lămâie în recipient și asigură-te că sucul ajunge pe toate pereții. După câteva minute, pur și simplu clătește cu apă curată.
Pentru curățarea limbii, găsești în ofertă și raclete din cupru.
Descoperă totul despre Ayurveda
Cum se fabrică produsele din cupru:
Cum se comportă apa în recipientul din cupru?
De ce să folosești doar apă rece/călduță:
Sensibilitate la temperatură: Cuprul este un material foarte conductor, ceea ce înseamnă că transferă rapid căldura. Când torni o băutură fierbinte în cești din cupru, acestea se încălzesc rapid, ceea ce îngreunează ținerea și crește riscul de arsură sau disconfort.
Schimbarea gustului și calității: Cuprul este un metal reactiv care poate interacționa cu diverse substanțe, inclusiv acizii din băuturi. Contactul lichidelor fierbinți cu cuprul poate provoca reacții chimice care pot schimba gustul și calitatea băuturii.
Cuprul este un mineral esențial de care corpul nostru are nevoie în cantități foarte mici. Totuși, un consum excesiv de cupru poate duce la toxicitate, manifestând simptome precum greață, vărsături și afectarea ficatului. Deși utilizarea cupelor din cupru pe termen scurt sau ocazional este puțin probabil să cauzeze rău, expunerea pe termen lung sau frecvent la băuturi calde în cești din cupru poate crește riscul toxicității cuprului.
Pentru a asigura siguranța ta și calitatea băuturilor tale, este recomandat să folosești cești din cupru doar pentru băuturi reci sau la temperatura camerei. Dacă preferi băuturi calde sau fierbinți, cel mai bine este să alegi căni din materiale special concepute pentru utilizarea la temperaturi ridicate, cum ar fi ceramica sau sticla rezistentă la căldură.